onsdag den 23. januar 2008

SAS risikerer konkurs

Hvis ikke SAS ændrer strategi, kan det ende med en konkurs, lyder advarslen fra formanden for Luftfartsfunktionærerne, Nicolas E. Fischer.

SAS kan have retning mod en konkurs.
Selskabets økonomi er utilfredsstillende, hjemmemarkedet er for lille og det er ikke lykkedes SAS at drage nytte af den passagervækst, som luftfartsindustrien har oplevet det seneste år, lyder det fra Nicolas E. Fischer, formand for Luftfartsfunktionærerne og 1. suppleant i SAS-bestyrelsen.

I en leder i fagforeningens blad, Advis, advarer han mod at se for lyst på SAS' fremtid:

"SAS' problemer er ikke forbi - og måske er selskabets fremtid, at vi har haft en stor fortid? En fremtid, hvor SAS ikke længere eksisterer som et selvstændigt selskab og måske får samme skæbne som Sabena og Swissair (der begge gik konkurs i 2001, red.). For mig er det ikke en acceptabel løsning - men det er måske den eneste realistiske løsning," skriver han.

Tre mulige scenarier

  • Samtidig konkluderer han at der er tre mulige fremtidsscenarier for SAS.
    SAS fusionerer med et andet selskab.
  • SAS går konkurs.
  • SAS-ledelsen indbyder fagforeningerne til samarbejde om at gennemføre de nødvendige ændringer af aftaler, som forhindrer SAS' udvikling. "

Jeg er overbevist om, at SAS ender som et museumsstykke, hvis ikke vi gør noget væsentligt anderledes i 2008. Ledelsen bør indkalde os nu, så vi i samarbejde kan rette kursen for SAS op. Held og lykke er ikke SAS' allierede og vi har ikke ret meget mere at sælge i SAS," lyder det fra fagforeningsformanden

Ingen kommentarer: