mandag den 10. september 2007

SAS Kontrolerer Alle Dash-fly

Det skandinaviske luftfartsselskab ser fortsat ulykken, hvor 73 passagerer måtte evakueres i hast fra et brænd­ende fly, som en isoleret hændelse, men man har alligevel valgt at gå landingsstellet efter på alle flyene.

"Vi gør det af egen fri vilje, fordi vi sætter sikkerheden højest. Vi mener fortsat, der er tale om en isoleret hændelse, men nu tjekker vi alle flyene," siger SAS' vicekoncernchef, John Dueholm.

Han understreger, at der ikke er kom­met nye oplysninger i løbet af dagen.

"Nej, så var luftfartsmyndighederne skredet ind og havde krævet en kontrol. Det har de ikke, men nu kontrollerer vi selv flyene," siger han.

SAS vurderer at det tager fire dage at tjekke de 33 fly i flåden af den nævnte type, som har døjet med børnesygdomme. Det ventes ikke at påvirke den planlagte flytrafik.

Da SAS i november 1997 skrev under på køb af de første Dash 8Q 400 fly til en pris på knap 2 milliarder kroner for 15 fly, havde det skandinaviske luftfartsselskab næppe forestillet sig, at det skulle give anledning til den storm, der lige nu rammer hovedkontoret i Stockholm.

Luftfartsmyndighederne i Danmark kender til de såkaldte børnesygdomme, der har været med Dash-flyene. Men man har ikke fundet anledning til at gøre noget, og det er myndighedernes blåstempling af flyenes sikkerhed.

SAS har 33 fly af typen Dash Q8 400.

Ingen kommentarer: